Kategóriák

Elismerések



 

 





TOP termékek
Hírlevél
Házhoz szállítás

Összehasonlítás
Tanúsítvány
SSL Certificate
Blog
2017.12.18 14:51

iPhone X - Jubileumi készülék az Apple-től

Már 10 éve annak, hogy megjelent az első iPhone. Azóta töretlen sikerének hála, folyamatosan újabb és okosabb telefonokat dob a piacra az Apple. Azonban a mostani dobásuk minden eddigit túlszárnyalt.

 

Az iPhone X (10) nem csak okosabb lett, de megváltozott a szinte már iPhone védjegyévé vált, jól ismert külső is. Eltűnt a készülék elejéről a megszokott kerek Home-gomb valamint kerete sincs a legújabb iPhone-nak. A telefon teljes „előlapi része” egy kijelző lett, nem is akármilyen, hanem egy 5,8 hüvelykes úgynevezett OLED-kijelző, melynek felbontása sokkal jobb, mint más, a piacon található készülékeké. 

 

Felmerül a kérdés, hogy ha eltűnt az előlapról a Home-gomb, mely ujjlenyomat olvasó is volt egyben, akkor hogy tudjuk feloldani a készüléket? A kérdés megválaszolásával el is érkeztünk az Apple legnagyobb újításához, ami nem más, mint a Face ID, azaz arcfelismerés, amit a megszokott előlapi kamera mellett egy infravörös kamera segítsége tesz lehetővé, valamint a készülékben működő A11 Bionic chip.

www.apple.com

A telefon hátlapja egy elegáns, a sarkain lekerekített üveglap, mely 50%-al erősebb, mint elődeié. A lekerekítéseknek köszönhetően az üveg teljesen egybeolvad a házzal.

Ami a méretet illeti, 143,6 x 70,9 x 7,7 mm-es lett a 10. iPhone, mely csak kicsit nagyobb, mint az iPhone 7 és 8, de képátmérőben viszont a Plusnál is nagyobb a kijelző, de ebben az esetben „felesleges” keretek nélkül kapjuk meg ezt a képernyő méretet.

www.apple.com

Apple legújabb telefonjának kamerája felzárkózott jelenleg a piacon kapható többi csúcskészülékhez, sőt meg is előzte őket. Az iPhone X is dupla kamerát (12 megapixel) kapott, aminek köszönhetően, nem ideális körülmények közt is élesebb és szebb minőségű képeket készít, mint elődei tették azt. A képek szerkesztésénél nem csupán különböző filtereket állíthatunk, hanem valódi mélységeket, köszönhetően a már említett dupla kamerának.

www.apple.com

A kamerák kapcsán mindenképp érdemes megemlíteni, hogy most már lehetőség van 4K 60 fps, illetve 1080p 240 fps lassított videót készíteni.

Szintén újdonságnak számítanak az úgynevezett animojik, melyek a korábban már megemlített A11 Bionic chip-nek köszönhetően a felhasználók valós érzelmeit tükröző állatkák, melyekhez akár hang is párosítható.

Az A11 Bionic chip – mely egyedülálló a mobilpiacon - legfontosabb tulajdonsága a neurális motor, mely a gépi tanuláshoz lett fejlesztve, azaz a készülék képes megfigyelni és tanulni, mely már a mesterséges intelligencia egy formája. Erre szükség is van az arcfelismeréshez, és a különböző, iPhone X nyújtotta kiterjesztett valósággal kapcsolatos műveletek elvégzéséhez.

www.apple.com

Összességében elmondhatjuk, hogy a jubileumi iPhone hatalmas lépést tett előre fejlesztések terén, és ezúttal nem egy ráncfelvarrott készüléket kaptunk, mely csak kevésben tér el elődjétől. Az iPhone X megelőzte a piacon kapható társait (talán évekkel is).