Kategóriák

Elismerések



 

 





TOP termékek
Hírlevél
Házhoz szállítás

Összehasonlítás
Tanúsítvány
SSL Certificate
Blog
2017.10.05 13:54

Apple iPhone 6S

A 2015 őszén megjelent Apple iPhone 6s mobiltelefon szinte mindenben többet tud, mint az elődje. Az okostelefon iOS 9 operációs rendszerrel került a piacra, de a szoftverfrissítéseknek köszönhetően már iOS 11 rendszer fut rajta. 

Külső dizájn

Az Apple iPhone 6S 4,7” Retina HD-kijelzője 1334 x 750 képpontos felbontást és 326 ppi képpontsűrűséget nyújt. A 138,3 x 67,1 x 7,1 milliméter nagyságú okostelefon mindössze 143 grammot nyom, amivel egy kicsit nehezebb, mint elődje. Az asztroszürke, ezüst és arany szín mellett megjelent a Rose Gold szín is, ami a lányok körében nagyon népszerű.

A telefonon egyedül Home gombot találunk, amibe ujjlenyomat-olvasót szereltek.

A lekerekített oldalak miatt a telefon fogása rendkívül kényelmes, a karcsú kivitelnek köszönhetően pedig könnyedén elérhetjük a kijelző minden pontját.

A hangerőt a telefon bal oldalán tudjuk beállítani, ugyanitt található a némító/rezgő módot aktiváló gomb is. Az okostelefon jobb oldalán a bekapcsoló gomb foglal helyet, alatta pedig a nano-SIM kártya foglalat helyezkedik el, amelyet az iPhone SIM kiszedő tű segítségével tudunk kinyitni.

A telefon alja kicsit zsúfoltabb, itt találhatjuk meg a 3,5 milliméteres jack kimenetet, a beszédmikrofont, a Lightning csatlakozót, valamint a hangszórót is. A készülék felső része ezzel szemben teljesen üresen maradt.

 iPhone 6S dobozzal

Touch ID

A Touch ID a Home főgombba beépített, második generációs ujjlenyomat-érzékelő. Öt azonosítót rögzíthetünk hozzá; feloldhatjuk vele a telefon zárolását, de az App, illetve iTunes Store-on belüli vásárláskor is választhatunk ujjlenyomat alapú azonosítást. Az érzékelő gyors és pontos ujjlenyomat-felismerésre alkalmas, szinte azonnal olvas.

 

3D Touch kijelző

Az iPhone 6S legnagyobb újdonsága minden kétséget kizáróan a 3D Touch kijelző. A telefon nem csak az ujjunk érintését érzékeli, hanem azt is, hogy milyen erősen nyomjuk a kijelzőt. Sokan azt gondolják, hogy ez ugyanaz, mint amikor hosszan érintünk meg valamit a kijelzőn, pedig nem így van. A 3D Touch funkció nyomásérzékeléskor azonnal aktiválódik, és egy felugró menüt kapunk, ahol alkalmazástól függően több lehetőség közül választhatunk.  Ez számos új funkciót jelent az Iphone 6s tulajdonosok számára.

 

 

Kamera

A korábbi 8 megapixeles kamera helyét 12 megapixeles kamera vette át. És egy új funkcióval is bővült. A Live Photos az állóképek mellett a fényképezés előtti és utáni pár pillanatot is rögzíti, így a sima képek helyett valójában minivideókat kapunk. Ezek a „videók” a 3D Touch segítségével érhetők el, úgy tudjuk visszanézni őket, ha erősebben megnyomjuk a kijelzőt.

A True Tone vakuval felszerelt kamerával 1080p felbontású HD-videofelvételeket és 63 megapixeles panoráma képeket is készíthetünk. Akár ötszörös digitális zoommal.

Az előlapi FaceTime HD-kamera 5 megapixeles képek és 720p felbontású HD-videofelvételek készítésére képes. A beépített Retina flash vaku használatakor a telefon kijelzője az elérhető maximum fényerőnél is világosabban villan fel a legjobb fehéregyensúly elérése érdekében.

 

Hardver

Az új 64 bites architektúrájú A9 chip bámulatos teljesítményt képes elérni. A 6S körülbelül 70%-kal gyorsabb, mint az A8 processzorral felszerelt iPhone 6-os modell.  

Az iPhone 6-tal szemben a 6S-ben 1 GB helyett 2 GB RAM áll rendelkezésünkre.

A telefon a megszokott 16 GB-os verzió mellett 64 és 128 GB-os adattárolóval felszerelt változatban kapható. Sajnos, mint az összes korábbi iPhone modell esetében, itt sincs memóriabővítési lehetőség, ezért érdemes előre átgondolni, hogy nagyjából mekkora tárhelyre lesz szükségünk a használat során.

A billentyűzet a 4,7 hüvelykes képátlójú, széles formátumú Multi-Touch LCD-kijelzőn már precízen működik (egyébként is elég egyszerű írni az Apple eszközökön), bekapcsolhatjuk a prediktív szövegbevitelt, az automatikus javítási funkciót – vannak sajátosságai, amin nem lehet változtatni, de 90%-ban jól működik - vagy a diktálást. A rendszer a magyar szöveget meglepően jól felismeri.

A rendszer alapeleme még a Siri, az intelligens személyi asszisztens.

 

Akkumulátor

Az Apple iPhone 6S 1715 mAh kapacitású beépített lítiumos akkumulátora kismértében elmarad az iPhone 6 modell 1810 mAh-s telepéhez képest.

A hivatalos adatok szerint a beszélgetési idő akár 14 óra, az internethasználat akár 10 óra, a videólejátszás akár 11 óra, a hanglejátszás pedig akár 50 óra lehet.

Normál használat esetén körülbelül egy nap az, amire számíthatunk. De az alacsony töltöttségű mód funkció segítségével megnövelhetjük az üzemidőt, ez ugyanis átmenetileg csökkenti a telefon teljesítményét, a leveleket csak ritkábban tölti le, a háttérben történő alkalmazásfrissítést pedig egyáltalán nem engedélyezi.

 

 

Az Apple iPhone 6S ugyan külsőben nem sokban tér el társaitól, a funkciók tekintetében sok újdonságot hozott a felhasználói számára.