Kategóriák

Elismerések



 

 





TOP termékek
Hírlevél
Házhoz szállítás

Összehasonlítás
Tanúsítvány
SSL Certificate
Blog
2017.09.21 09:31

Huawei P9 - Kétkamerás okos telefon

A Huawei P9 bár egy 145 x 70,9 x 6,95 milliméteres okostelefon, mégsem tűnik hatalmasnak, egy női kézben is elfér, és könnyen kezelhető, a hüvelykujjal elérhető minden pontja a kijelzőnek, mely egy 5,2 hüvelykes. A Huawei is beállt azon telefongyártók sorába, akik a megszokott fekete és fehér színek mellett, több lehetőséget is felkínálnak a vásárlók számára, így ez a készülék fehér, ezüst, kék, szürke és arany színben is választható. Ami a P9 prémium érzetét még tovább növeli, az a készülék alumínium háza, ami a sarkokon lekerekített.

A telefon hátulján lévő kamerát illetve kamerákat, mert hogy kettő is van belőle, a világ vezető kamerás lencsegyártója, a Lecia szolgáltatta. Mind a két hátlapi kamera 12megapixeles, de az egyik sokkal több fényt enged be, ezáltal rendkívül éles képeket készít, de csak monokrómban. A másik kevesebb fényt enged be, így annyira nem készülnek éles képek, mint a másik esetében, viszont színesek. A végeredmény a két kamera képének összemosásából születik meg. A hátoldalon a kamerák mellett helyet kapott továbbá két vaku, illetve fényérzékelő is, valamint itt található az ujjlenyomat olvasó is, mely elhelyezése elsőre fura lehet, de használat közben kiderül, hogy kézben tartva a lehető legjobb helyre került.

Huawei P9 fotó

Az előlapi kamera is szép képeket csinál a maga 8 megapixeles felbontásával. Vaku ide nem került, de a fényérzékelő, ha úgy érzi, nem megfelelőek a fényviszonyok a kép készítéshez, akkor képernyő fehér felvillanással helyettesíti a vaku fényét. Az előlapon a már említett kamera és szenzorok mellett a beszédhangszóró kapott helyet, valamint a kijelző alatt a logót is megtaláljuk. Az előlapról teljesen eltűntek a korábban megszokott fizikai gombok.

A P9 jobb oldalán találunk egyedül fizikai gombokat, ezek a hangerő szabályozó, valamint a Power gombok. A másik oldalon találjuk a SIM tálcát, amit egy SIM tű segítségével tudunk kinyitni. Itt tudjuk behelyezni a SIM kártyát illetve a micro SD kártyát is. A telefon Dual SIM verzióban is elérhető, ebben az esetben a két SIM kártya mellett nem tudjuk tovább bővíteni a telefont, de ha csak egy kártyával szeretnénk használni, akkor a másik SIM helyére behelyezhető a memóriakártya is.

Huawei P9

huawei.hu

 

A telefon aljára került a főhangszóró, egy audio kimenet, ami 3,5mm-es, egy mikrofon, valamint az  USB-C port is.

Ami a belső értékeket illeti, a Huawei P9 telefonok 32 és 64 GB-os belső memóriával is elérhetők az előbbi 3GB RAM-mal míg az utóbbi 4GB RAM-mal. A készülékbe HiSilicon Kirin 955-ös rendszerchip került, melynek elődjével a Mate 8-ban már találkozhattunk, ez volt a Kirin 950. A P9 nyolcmagos processzorában 2,5 GHz-es órajelen 4 Cortex-A72 mag működik négy 1,8 GHz-es Cortex-A53 mag mellett. A memória amúgy a kiviteltől függetlenül (ha nem Dual SIM-mel használjuk) 128 GB memóriával bővíthető.

A telefon jól bírja az egész napos használatot is, melybe beletartozik a játék, a mobilinternet és a WIFI használat is, ami a 3000 mAh kapacitású akkumulátornak köszönhető. A gyorstöltésnek köszönhetően kb két óra elegendő ahhoz, hogy a P9 –t akksiját maximálisra töltsük.

A Huawei P9 Andoid 6.0 rendszerrel került a piacra, de azóta már megkapta a legújabb szoftverfrissítést. Ami az Androidhoz szokott felhasználóknak elsőre fura lehet a kezelésben, az az, hogy mivel a P9-en EMUI 4.1 fut, így nincs alkalmazás menü, tehát a különböző appok valamely főképernyőn foglalnak helyet.

A Huawei P9 egy remek csúcsmobil lett, ami jól helyt áll a legnagyobb gyártok készülékei között folytatott versenyben. A mellett, hogy rengeteg izgalmas és hasznos funkcióval és appal látták el a telefont, jól bírja az egész napon át tartó igénybevételt, az ára is igen kedvező, jóval kevesebbe kerül, mint más hasonló felsőkategóriás telefonok.